Vergelijk de taxateurs

Taxatiewaarde huis

Gaat u een woning kopen en bezig met het regelen van de hypotheek? Dan moet u weten wat de waarde van de woning is.

Bij de verstrekking van een hypotheek zal de geldverstrekker willen weten wat de taxatiewaarde van de woning is. Alleen op die manier kan de bank bepalen of de hypotheek reëel is en of zij het risico van de hypotheek aan kunnen gaan.

Taxatiewaarde woning bepalen

De taxatiewaarde van de woning is te bepalen door een taxatie uit te laten voeren. Dit kunt u laten doen door een taxateur bij u in de buurt. Wel dient u er rekening mee te houden dat iedereen zich tegenwoordig makelaar of taxateur mag noemen, niet alle taxatierapporten worden dan ook door banken en geldverstrekkers geaccepteerd.

Taxatiewaarde voor hypotheek

Wanneer u een taxatierapport nodig hebt voor het aanvragen van een hypotheek zult u dit rapport moeten laten opstellen door een erkende en gecertificeerde taxateur. Daarnaast vereisen vele geldverstrekkers tegenwoordig dat het taxatierapport gevalideerd is.

Taxatierapport en hypotheek

Zoals we hierboven al beschreven is het van belang dat u een gevalideerd taxatierapport kunt overhandigen wanneer u een hypotheek wilt aanvragen. Ook bij het aanvragen van een hypotheek kan snelheid van groot belang zijn. Gelukkig bestaat vandaag de dag de mogelijkheid om uw hypotheek online te berekenen en af te sluiten. Dit scheelt tijd en u kunt dit ook doen wanneer het u uitkomt.


De taxatiewaarde van uw woning weten? Schakel dan een erkende en gecertificeerde taxateur in. Ga van tevoren goed na of er een NWWI- of NHG-taxatie vereist is en vergelijk altijd de taxatietarieven van de verschillende taxateurs met elkaar.